
Kolejne rodzaje
Nie znalazłeś tego, czego poszukiwałeś? Albo jesteś zainteresowany szerszym wyborem? Może po prostu jesteś ciekawy? Nie ma sprawy! O to kolejne rodzaje herbat. Może któraś z nich przypadnie ci do gustu.
Herbata żółta
Żółta herbata nazywana jest „herbatą carską, ponieważ przed setki lat była zarezerwowana dla cesarzy. Ma niską zawartość teiny i przywraca siły witalne. Chroni żeby przed próchnicą i łamliwością kości. Zwalcza wolne rodniki i działa przeciwnowotworowo. Rozrzedza krew i obniża poziom złego cholesterolu.
Herbata Pu erh
Nie bez powodu herbata Pu erh jest zwana „mordercą tłuszczu”. Jest świetna w walce z nadwagą. Wspomaga pracę wątroby i oczyszcza organizm z toksyn. Zawiera mnóstwo związków mineralnych (fluor, selen, cynk, wapń, mangan, teina) i witaminę E. Pobudza procesy trawienne, obniża poziom złego cholesterolu i łagodzi skutki spożycia alkoholu.
Herbata Oolong
Herbata Oolong jest zwana również szmaragdową lub turkusową. Wykazuje cechy herbaty zielonej i herbaty Pu erh. Obniża poziom cukru u cukrzyków. Zmniejsz stres i wzmacnia układ odpornościowy. Zmniejsza ryzyko nowotworów. Obniża poziom złego cholesterolu i ryzyko chorób wieńcowych. Reguluje przeminę materii i przyśpiesza spalanie tłuszczu.